Over ons

MediationMediation wordt ook wel conflictbemiddeling genoemd. Het is een alternatieve vorm van conflictoplossing, waarbij een onafhankelijke, neutrale derde partij ondersteunt bij het herstellen van de communicatie, zodat onderhandelen weer mogelijk wordt.

De belangrijkste aspecten van mediation zijn:

Mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend

Beide partijen stemmen vrijwillig in met een mediation-traject. Om tot een passend resultaat te komen, begeleid ik het proces. Het gaat erom dat de mediator partijen stimuleert om de emoties onder het conflict boven tafel te brengen. Nadat partijen die gevoelens wederzijds begrijpen en erkennen kan de communicatie tussen hen weer op gang komen. Partijen bedenken vervolgens in een actief en creatief proces zélf de oplossingen.

Mediation is vertrouwelijk

De vertrouwelijkheid is vooral bedoeld als waarborg voor partijen om vertrouwen te krijgen in de mediator, het bemiddelingsproces en in elkaar. Het is belangrijk dat partijen zich kwetsbaar kunnen opstellen. Dat kan alleen na de toezegging dat partijen elkaars uitspraken geheim houden. Partijen worden geholpen om weer met elkaar in gesprek te komen en zijn tijdens en na afloop van het traject weer in staat om samen te onderhandelen en te communiceren op een zinvolle en respectvolle manier. Partijen en mediator beloven elkaar vooraf geheimhouding.

Neutraal en onafhankelijk

De mediator is een onafhankelijke en neutrale derde. Dat is de waarborg voor een evenwichtig en eerlijk proces. Ik heb geen mening over het geschil en geen oordeel. Het is mijn taak om beide partijen het gevoel te geven dat zij gehoord worden en dat er bij de oplossing rekening wordt gehouden met hun standpunt.

Vaststellingsovereenkomst

De uiteindelijk bereikte overeenstemming legt de mediator voor partijen duidelijk vast en partijen ondertekenen het document voor akkoord. Het is de bedoeling dat het geschil wordt opgelost, niet voor even, maar voor goed. Uiteraard ben ik bij de nazorg betrokken, in overleg met alle partijen.

Voordelen van mediation

Het voordeel van mediation is:

  • Snel en flexibel
  • Relatiebehoud
  • Voordeliger dan rechtspraak
  • Maatwerk

Win-win situatie, want de oplossing komt van partijen zelf

Denk je dat mediation je situatie kan verbeteren, neem dan gerust contact op. Je kunt mijn gegevens vinden via onderstaande button:

Mediator Van de Loo is interessant voor bedrijven en personen uit de plaatsen Arnhem, Amersfoort, Nijmegen, Veenendaal, Ede, Wageningen, Oosterbeek,  Barneveld, Rhenen, Opheusden, Kesteren, Tiel en omgeving.